Viime viikko sitten oli ja meni... 

Se meni täysin hujauksessa, enkä edes muista kaikkea minne aika vain hujahti ! Muistan vain sen ,että viimeviikko meni töissä , yörytmissä, liikkuessa ja viikonloppu huipentui kauan odotettuun TULIMERI2019  -risteilyyn , jota taas vuosi odotettiinkin.

Viikko meni hienosti. Ilman mitään suurempia makean himoja. Ihmettelin oikein kuinka helppoa kaikki on ja ,että tälläistäkö se on ...Helppoa.. ?

No ei ole! voin sanoa että tämä viikko on taas makean himon kanssa ollut yhtä helvettiä.. jo heti alkuun.

Viimeviikolla yövuoron jälkeen lähdin hiihtämään ja kävinkin hiihtämässä kolmesti viimeviikolla. Veden juonti oli taas eräs todella tärkeistä asioista ja huomasin ,että iho voi mainiosti. Loppuviikosta tuli perjantaina sitten aika lähteä risteilylle Tulimerelle,enkä kieltäytynyt alkoholijuomista . Silti otin niitä kohtuudella ja valiten oikeasti juomia , joissa voisi olla vähemmän kaloreita , kuin juomissa joita olen yleensä juonut. Syöminen myös laivalla meni suhteellisen hyvin. En napostellut karamelleja vaan pyrin juomaan myös paljon vettä. Ravintolassa kävin kyllä syömässä hampurilaisaterian , mutta tuplasalaatilla ja lopetin syömisen kun aloin tuntea kylläisyyden tunnetta. En siis vetänyt itseäni ähkyksi sen ruoan kanssa. Kuitenkin olin aivan täynnä monia monia tunteja ja tuntui ,etten kyennyt syömään mitään vaikka hieman sitten pakotinkin ,ettei homma ala lipsua ahmimiseksi . Silti homma tuntui todella kummalliselta, sillä voiko oikeasti olla niin ,että vatsalaukkunu on pienentynyt näin hirmuisasti. Niin se taitaa myös olla.. Vautsi! 

Nämä pakkaskelit ovat minusta ihania kelejä ulkoilla, mutta en vain pidä siitä ,että naamani irtoaa suorastaan, sillä pakkanen pistelee niin ,että kuivattaa naaman täysin ... Pitäisi vain käyttää täysin kosteuttavia tuotteita.. ja ruokkia ihoa sekä hiuksia rasvalla.,

--------------------------------------------------------------------

Viikko 2 haaste ja sen pohdintaa! 

Tällä viikolla minun tuli pohtia unta ja unen määrää elämässäni sekä suunnitella hieman rutiineja sitä varten . Ohjeissa oli niin ,että pitäisi tehdä rutiinit mittaamaan sitä, monelta sänkyyn olisi mentävä , jotta ehtisin nukkua tarpeeksi. Lisäksi se olisi hyvä laskea , jotta ehtisin nukkua sen seitsemän ja puoli tuntia - kahdeksan ja puoli tuntia. Minulla on se huono tapa ,että joko löhöän sängyssä miltein koko päivän puhelimella tai sitten menen sänkyyn juuri kun silmät on jo kiinni. Hyvä olisi mennä 30 min aiemmin ,kun nukahtaa. 

Älylaitteita ei todellakaan tulisi käyttää ennenkuin käy nukkumaan vaan pitäisi vain oikeasti ottaa se kirja esille ja lukea tai kirjoittaa asioita vihkoon. Myös kaikki älylaitteet olisi hyvä laittaa kiinni 30min aiemmin, kun menee sänkyyn . Eli nukkumaan valmistautumiseen menisi yhteensä noin tunti. 

Seuraava hyvä vinkki jota olen saanut on valojen himmentäminen ajan kuluessa illalla. En usko senkään olevan ongelma ,sillä usein teenkin niin, että alan sammutella illalla valoja tai himmentämään niitä. Lisäksi usein sytytän hieman kynttilöitä tunnelman luomiseksi..

Kahvia en oikein normaalistikkaan hirveästi juo, mutta puolen päivän jälkeen ei olisi enää hyvä juoda kahvia , jos haluaa ,että kehon kofeiinipitoisuus laskee niin, että saa unta :) kofeiini kuulema puoliintuu n.6.-11h 

Näillä suurilla pakkasilla en uskalla hirveästi tuulettaa huonetta enkä oikein Väiskinkään takia ,ettei reppana vilustu. On kuitenkin tutkittu ,että ihminen nukkuisi paremmin raikkaassa ilmassa..

Minun iltarutiinit voisivat olla näin ja tässä järjestyksessä:

-klo 18:00-21:00 iltalenkki,kodin siistiminen ja seuraavan päivän työt suunniteltu

-klo 21:00 iltapala ja tv

-klo 21:30 suihku ja kasvojenpesu sekä kauneusrutiinit

-klo 22:00 hiusten harjaus ja viimeiset katsahdukset kännykkään (tubevideot)

-klo 22:30 valmistautuminen sänkyyn ,laitteet kiinni 

-klo 23:00-23:30 nukahtaminen.

Mikäli menisin aamulla töihin pitäisi minun mennä puoli kymmeneltä nukkumaan ,jotta ehtisin hyvin käydä nukkumaan ja nukkua sen 8h . Pyrinkin jatkossa myös tekemään asioita tuossa järjestyksessa ja koitan myös venyttää niin ,että kävisin ajoissa nukkumaan. Olen hirveä yökukkuja ja tykkään myös nukkua erittäin pitkään seuraavana päivänä. Niinkuin nyttenkin kirjoitan tätä 23:36 ,enkä esimerkiksi ole nukkumassa. Tämä on selitettavissä sillä, että olen näköjään valmistautumassa yörytmin kääntöön töiden vuoksi. Silti ajattelin huomenna käydä aamupäivästä hiihtämässä.

Elämäntilanne ja elämäntapani /kiireinen elämänrytmi ei aina välttämättä mahdollista niinkään tuon vuorokausirytmin noudattamista, mutta pyrin siihen vapaapäivinäni.  Sen näemme tulevilla viikoilla. Valitettavasti viikko 2 meni siihen, että tuli valvottua yötöiden takia ,sekä reissujen takia niin ,että oikein hävettää :D

Alkoholin käyttöni on taas ainakin nyt palautunut erittäin vähäiseksi. Olen suuri viinien ystävä ,mutta totesin ,että pärjään pienemmälläkin kulutusmäärällä ja JOSKUS! :)

------------------------------------------------------------------------

Haaste, ARVOT

Tämä on erittäin vaikea tehtävä minulle itselleni...

elämän arvot ... 

En ole ikinä ajatellut niitä näin.., minulla ei loppujenlopuksi ole perhettä vielä ja en ole oikein varma tämänhetkisestä tilanteestakaan ,sillä .. noh yksinkertaisesti en ole kehdannut keskustella mistään .. missä mennään.. vai mennäänkö missään.. totuus kuitenkin on ,että tietty ihminen on minulle tärkeämpi kuin oikeasti melkein mikään.. tunnen oloni turvalliseksi hänen luonaan ja kanssaan. Se on minulle tärkeintä... Hän saa minut nauramaan, hän saa minut itkemään onnesta .. kaikkea.

Arvot muuttuvat kyllä jokapäiväisessä elämässä jossain vaiheessa

Suurin osa arvoistani on yleensä sosiaalisia arvoja kuten (ystävvyys, rakkaus,uskollisuus,turvallisuus). Sitten löytyy hedonistisia arvoja kuten onni , mielihyvä, ilo, nautinto. Vitaalisissa arvoissa taas elämä, terveys, tahto. Esteettisissä kauneus, uskonnollisissa toivo. Eettisissä korostuu hyvyys.. näitä on siis paljon.

 

Jos näistä otettaisi nyt 5 kappaletta niin ne olisivat:

1. Rakkaus

2. Onni/ilo

3. Terveys

4. Tahto

5. Hyvyys

Rakkautta pyrin viljelemään ympärillä olevaan elämään joka puolelle ja kerron rakkaimmille kuinka välitän ,vaikka teen sen harvoin, teen sen silloin kun sitä vähiten odottaa. 

Onni/ilo, se on sitä kun minä hymyilen ja luon iloa muiden ympärille . Pyrin löytämään onnen ihan niistä pienistäkin asioista , ja siitä saan mielihyvän ja ilon tunteen.

Terveys , haluan pysyä terveenä. Ylipainoisena olen aina ollut kuitenkin suhkoht terve ja sellaisena haluan pysyäkkin. Terveyden mittarina minulla toimii myös kauneus sisäisesti sekä ulkoisesti ja tutkailen itseäni peilistä. Pyrin talvisin hankkimaan c-vitamiinit ja pyrin siihen ,että liikun edes hyötyliikunnan. 

Tahto, sitä minulta ei ole ikinä puuttunut ! Jos tahdon jotain ,niin en luovuta kunhan  minulla on sentään edes jotain tukea saatavissa. Tahdon saavuttaa asioita ,joita rakastan ja urheilusuorituksissa minulta ei tahtoa puutu pätkääkään :D

Hyvyys, haluan aina muille hyvää ja välillä se tuntuu siltä ,että on tärkeämpää ,että muut voivat hyvin kuin se että minä voisin hyvin .Haluan ,että muilla on hyvä olla ja ,että he ovat onnellisia. Arjessa se näkyy auttamisella ja kehuilla.

Yksittäisesti minun tulisi lisätä terveellisiä ruoka-aineksia sekä sitä veden juontia . Tämän jälkeen sitten lisätä liikuntaa myös. 

Olen myös miettinyt hieman sosiaalisen median taukoa, sillä sieltä tulee vain paha mieli ja alkaa ärsyttämään ihmisten tappelukirjoitukset, surulliset uutiset jne . Tämä myös lisäisi aikaa siihen ,että voisin nähdä enemmän ihmisiä ja käydä heidän kanssaan jossakin . Hyvyydessä aion osallistua enemmän aktiivisesti hyväntekeväisyystempauksiin ja viedä oman korteni kekoon.  

Rakkauden kautta saan onnea ja iloa ja sanotaan ,että vain aika vie meitä eteenpäin ja näyttää kuinka elämässä käy. Mitään muuta en iltarukouksissani toivokkaan kuin sitä ,että kaikki kääntyisi hyvin <3

 

---------------------------------------------------

Innolla kuitenkin uuteen viikkon, ainakin se alkoi reeneillä ja tänä iltana tuli lähdettyä pakkaseen uhmaamaan säätä ;)

 

pussnkiss <3